PRIESKONIŲ KELIU DRAUGE SU FERNANDU MAGELANU

PRIESKONIŲ KELIU DRAUGE SU FERNANDU MAGELANU

Antradienį septintos klasės mokiniams geografijos pamoka prasidėjo tyrinėjant kardamoną,
baziliką, cinamoną, lauro lapelius, gvazdikėlius, rozmariną ir kitus už jūrų marių auginamus
prieskonius. Kai dauguma prieskonių buvo atpažinti, įsidėmėti jų pavadinimai, tada geografijos
mokytoja Jolanta Lebed sukvietė mokinius prie žemėlapių ir išleido visus septintokus į
įsivaizduojamą didžiojo atradėjo Fernando Magelano kelionę prieskonių keliu.

geografia2           geografia3          geografia
Mokiniams, pasidalinusiems į dvi komandas, teko plaukti į Molukų salas, kurios tuomet buvo
vadinamos prieskonių salomis, ir ieškoti kvapniųjų gvazdikų, cinamono, o iš pietinės Indijos
plukdyti juoduosius pipirus. Antroji mokinių grupė iš Kinijos gabeno imbierą, kardamoną atrado
Indijoje, laurų lapus vežė iš mažosios Azijos, o rozmariną iš šiaurinės Afrikos ar Graikijos.
Mokiniams sugrįžus iš tolimų ir varginančių kelionių, abi grupės aptarė, kur ir kokių prieskonių
pavyko surasti, palygino surastų augalų kiekį. Visi pagal pateiktą įsivertinimo tvarką įsivertino,
pasidalino įspūdžiais, ką svarbaus sužinojo šiandien pamokoje, o tuo metu nuskambėjo
skambutis ir paskelbė pamokos pabaigą.